Bu anlatım Linux bayi paketlerinde CS-Cart kurulumunu göstermektedir.

CS-Cart kurulumu 3 aşamalıdır;

  1. CS-Cart dosyalarının FTP alanınıza aktarılması
  2. CS-Cart için gerekli olan veritabanının oluşturulması
  3. CS-Cart kurulumu

Birinci aşama http://www.cs-cart.com/ adresinden güncel CS-Cart dosyalarının çekilip FTP alanınıza aktarılmasıdır. Bu işlemi tamamladıktan sonra CS-Cart için gerekli olan MySQL veritabanını oluşturmanız gerekmektedir. Linux bayi paketlerinde site başına 3 adet ücretsiz MySQL veritabanı oluşturma hakkınız bulunmaktadır. Plesk hosting yönetim panelinize giriş yaptıktan sonra aşağıdaki resimde işaretli olan Databases butonuna tıklayınız.

 

Henüz bir veritabanı oluşturulmadıysa “No Databases” uyarısını görebilirsiniz. Add New Database butonuna tıklayarak işlemlere devam edebilirsiniz.

 

Yeni MySQL veritabanınız için bir isim giriniz ve OK tuşuna basınız. Diğer bilgileri değiştirmeniz gerekmemektedir. Bu adımda önemli olan nokta “Database Server” bölümüdür. Bu bölümde Local MySQL Server yerine bir  IP numarası yazıyorsa lütfen bu IP’yi bir yere kayıt ediniz. Bu IP kurulum aşamasında gerekli olacaktır.

 

Veritabanı oluşturulduktan sonra bu veritabanını kullanabilmek için bir veritabanı kullanıcısına ihtiyacınız olacaktır. Lütfen Add New Database User butonuna tıklayınız.

 

Database user name bölümüne bir veritabanı kullanıcı adı yazın, New Password ve Confirm Password bölümlerine belirleyeceğiniz bir şifreyi yazın. OK tuşuna basarak bir sonraki adıma geçebilirsiniz. Bir sonraki aşama CS-Cart kurulumu olacaktır.

 

Plesk panel üzerinde CS-Cart için bir veritabanı oluşturduktan sonra, tarayıcıdan (Internet Explorer, Firefox, Chrome vb.) web sitenizi açarak kurulumu başlatabilirsiniz.

Henüz kurulum yapılmadığı için karşınıza gelen ilk ekranda kurulum yapmanız gerektiği ile ilgili bir uyarı bulunmaktadır. install linkine tıklayarak kuruluma başlayabilirsiniz.

 

Lisans sözleşmesini kabul ettiğinize dair ilgili kutucuğu işaretledikten sonra Next butonu ile kuruluma devam edebilirsiniz.

 

Bu aşamada kurulum için gerekli kontroller yapılmaktadır. Ekran görüntüsünde işaretlenen bölgedeki dizinlere, belirtilen izinlerin verilmesi gerekmektedir. Bu işlemi Plesk panel üzerindeki File Manager bölümünden rahatlıkla yapabilirsiniz. İstenilen izin değişiklikleri aşağıdaki gibidir;

config.local.php (666)
/images (777)
/skins (777)
/var (777)

 

Bu bölümde site adresi, MySQL bilgileri gibi bilgiler istenmektedir. Daha önce belirtilen IP bilgisini “MySQL server host” kısmına, önceden oluşturmuş olduğunuz Kullanıcı adı, Şifre ve Veritabanı adı’nı ilgili yerlere giriniz. Bu ayarları doğru bir şekilde yaptıktan sonra tercihen “Secret key to encrypt order data” bölümündeki yazıyı istediğiniz rastgele bir değer ile değiştirebilirsiniz. Next butonu ile kurulumu başlatabilirsiniz.

 

Kurulum bir kaç dakika sürebilir, bu aşamada veritabanında gerekli kayıtlar oluşturulmaktadır. İşlem bittiğinde aktif konuma gelecek olan Next butonu ile kuruluma devam edebilirsiniz.

 

Veritabanında gerekli işlemler tamamlandıktan sonra tema seçim ekranı ile karşılaşılmaktadır. Varsayılan temayı kullanıp, ileride dilerseniz tema değiştirebilirsiniz. Next butonu ile kuruluma devam edebilirsiniz.

 

Tema kurulumu bittiğinde Next butonu ile devam edebilirsiniz.

 

Kurulum tamamlandı, dilerseniz site ön yüzüne erişebilir veya ürünlerinizi eklemek için site yönetim panelinize geçiş yapabilirsiniz.

 

Sitenizin ön yüzünde demo olarak eklenmiş ürünleri görebilirsiniz.