Sosyal medyada insanlar birçok hesap açıyor, bazılarını aktif kullanıyor bazılarını ise unutuyor veya ilgilenmiyor. Bir hesabı açtıktan sonra o hesapla ilgili olayları takip etmeniz gerekir. Aktif ancak kontrol edilmeyen profilinize yapılan yorumlar veya etkileşimler size sorun yaratabilir. 

Instagram hesabınızı açtınız ancak aktif olarak kullanmayacaksanız hesabı silmek veya dondurmak uygun olacaktır. Instagram hesabı açmak oldukça kolaydır ancak insanlar Instagram hesabını nasıl donduracağını bilmiyorlar. Bu içerik size Instagram hesabı dondurma ve silme işlemlerin nasıl yapılacağı konusunda yardımcı olacak.

Burada bir soru daha akla geliyor. Instagram hesabını silmek mi yoksa dondurmak mı daha doğru işlemdir? Eğer hesabı bir daha hiç kullanmayacaksanız silmek daha doğru olacaktır. Ancak hesabınızı silerseniz, sizi beğenen kişiler paylaşımlarınız ve takip ettiğiniz hesaplar olduğu gibi kaybolacaktır. 

Instagram Hesabı Nasıl Dondurulur?

Instagram Hesabımı Geçici olarak Nasıl Kapatırım?

Hesabınızı geçici olarak kapattığınızda profiliniz, fotoğraflarınız, yorumlarınız ve beğenmeleriniz, tekrar giriş yaparak hesabınızı yeniden etkinleştirene kadar gizlenir. Instagram hesabınızı sadece bir bilgisayardan veya mobil tarayıcıdan kapatabilirsiniz. Telefonuzundaki Instagram uygulamasından bu ayarlara girilemiyor.

Hesabınızı geçici olarak kapatmak için:

  • Bir bilgisayardan instagram.com‘a giriş yapın. Instagram hesabınızı Instagram uygulamasının içinden geçici olarak kapatamazsınız.
  • Sağ üst köşedeki profil resminize ve Profil‘e ve ardından Profili Düzenle‘ye tıklayın.
blank
  • Ekranda aşağıya inin, sağ alttaki Hesabımı geçici olarak kapat‘a tıklayın.
blank
  • Hesabını neden kapatıyorsun?” sorusunun yanındaki açılır menüden bir seçim yapın ve şifrenizi tekrar girin.
blank
  • Hesabınızı kapatma seçeneği, sadece menüden bir sebep seçip şifrenizi girdiğinizde görünür. Şifrenizi girerek bu butonun aktive olmasını sağlayın.
  • Hesabı Geçici Olarak Kapat butonuna tıklayın.

Hesabınızı geçici olarak kapatmak için hesabınıza şifreniz ile giriş yapmalısınız. Şifrenizi veya kullanıcı adınızı hatırlamıyorsanız öncelikle “Şifremi unuttum” seçeneği ile profilinizin bağlı olduğu E-postaya şifre sıfırlama linki almalısınız.

Hesabınızı kapatmak istemiyor ancak profilinizi kimlerin görebildiğini belirlemek istiyorsanız gönderilerinizinin gizlilik ayarlarına gidebilir veya kişileri engellemelisiniz.

Instagram Hesabımı Nasıl Silerim?

Bir Instagram hesabını sildiğiniz zaman, profil, yorumlar, beğeniler,  videolar ve takipçiler geri dönülemeyecek şekilde silinecektir. Bu durumu istemiyorsanız yukarıda bahsettiğimiz hesap dondurma ayarlarına gidip geçici olarak kapatabilirsiniz.

Instagram’da belirlenmiş olan Topluluk Kuralları ihlal edilmediği sürece ve başkası sizin kullanıcı adınızı almadığı sürece aynı kullanıcı adıyla yeniden hesap açmak mümkündür. Topluluk Kurallarına uymayan işlemler nedeniyle hesabınız Instagram tarafından kapatıldıysa tekrar aynı hesap adıyla profil oluşturulamaz.

Hesabınızın kalıcı olarak silinmesini talep etmek için:

Hesabınızı silme talebi oluşturmadan önce Instagram hesabınızdaki verileri indirmenizi tavsiye ediyoruz. Instagramda Instagram’ın Verilerini İndir adıyla tanımlanmış bir araç var. önce giriş yapmanızı ve Instagram’daki bilgilerinizin (fotoğraflar ve gönderiler gibi) bir kopyasını indirmenizi tavsiye ederiz. Hesabınız silindikten sonra Instagram’ın Verilerini İndir aracına erişemezsiniz. Bu sebeple yedekleme yapacaksanız önceden bu işlemi gerçekleştirmelisiniz.

Hesap silmek için öncelikle Instagram hesabı silme linkine tıklamanız gerekiyor. Bu adrese hesabı silmek istediğiniz hesabınızla tarayıcıdan giriş yapmanız gerek. Linke tıkladığınızda otomatik olarak bu hesabınıza ait hesap silme ekranına ulaşacaksınız.

blank

Bu ekranda “kullanıcı adınınız” ‘ı neden silmek istiyorsun? sorusunun yanındaki seçenekler arasından kendinize uygun olanı seçin. Bu seçim işlemini gerçekleştirdiğiniz zaman “Kullanıcı adınız”ı sil  seçeneği aktive olacaktır.

blank

Farklı bir hesabı silmek istiyorsanız da silmek istediğiniz hesapla giriş yaparak tekrar aynı adımları uygulayın. Instagram resmi hesabının belirttiğine göre silme talebi oluşturduktan sonra 30 gün içinde hesaba dair tüm veriler silinecektir. Bu aşamada içerikleriniz ve profiliniz ulaşılamaz hale gelecektir.