Ekran kaydetme, son zamanlarda son derece popüler bir hale geldi. Özellikle YouTube ve Twitch gibi kanallarda yayın yapan kişiler ekran kaydetme sayesinde oynadıkları oyunları, çektikleri videoları ekranlarından kaydederek sizlerle paylaşmaya başladı. Durum böyle olunca ekran kaydetme programları (Screen Recorder) bir anda çok popüler oldu ve en iyi ekran kaydetme programları merakla araştırılmaya başladı. Ekranlarınızdaki görüntüyü kaydetmenizi sağlayan bu programlardan en iyilerini sizler için araştırdık.

En İyi Ekran Kaydetme Programları

  • Windows Ekran Kaydedici
  • BANDICAM
  • OBS STUDIO
  • ShareX
  • SNAGİT
  • CAMTASIA
  • Movavi Screen Recorder
  • SCREENFLOW
  • FlashBack Recorder
  • ApowerREC
  • EaseUS RecExpert 
  • Ezvid
  • ScreenCast-O-Matic
  • HitPaw Screen Recorder
  • TinyTake

Windows Ekran Kaydedici

Ücretsiz bir ekran kaydedici program arıyorsanız Windows Ekran Kaydedici tam da sizlere göre olacaktır. Bunun için Windows 10 kullanıcısı olmanız gerekiyor. Bu sürümde ekran kaydedici yer alıyor ve tamamen ücretsiz bir şekilde ekranı kaydetmenize yardımcı oluyor. Bunu aktif etmek isterseniz ‘‘Windows+G’’ klavye kısayolunu kullanmanız yeterli olacaktır. Bu program ile videolarınızı kolaylıkla kaydedebilirsiniz.

BANDICAM

En popüler ekran kaydetme programlarından bir diğeri ise BANDICAM oluyor. Bu programda ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki ayrı sürüm mevcut oluyor. Eğer kısa videolar kaydedecekseniz ve bu sizin hobiniz ise ücretsiz sürümü sizler için yeterli olacaktır. Kayıtlarınızı daha profesyonel bir şekilde gerçekleştirmek istiyorsanız yıllık 39.95 dolar gibi bir ücret ödeyerek bu programı satın alabilirsiniz. Bu program webcam desteği sunmasıyla da kullanıcılardan tam not almayı başarıyor.

OBS STUDIO

OBS (Open Broadcaster Software) isimli bu program tamamen ücretsiz bir şekilde hizmet veriyor. Bunun yanı sıra açık kaynak kodu sunan MAC, Windows, Linux versiyonlarına sahip olması ile de büyük kolaylık sağlıyor. Bu program ile YouTube ve Twitch üzerinden yayın yapabilirsiniz. OBS STUDIO, ekran paylaşma konusunda da sizlere yardımcı olacaktır. Oyun paylaşımı yapabilir, arka planda müzik paylaşabilir ve webcam paylaşabilirsiniz. 

ShareX

ShareX ile kolay bir şekilde detaylı ekran görüntüleri alabilirsiniz. Bu program da tamamen ücretsiz bir şekilde hizmet veriyor ve açık kaynak kodlu olması sebebiyle popüler oluyor. Bu uygulamada filigran ve kayıt süre sınırı bulunmuyor. Bu sebeple dilediğiniz sürede ekran kayıtları alabilirsiniz. Bu uygulamaya dilediğiniz eklentileri kolay bir şekilde yükleyebilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra bu uygulamada kaydettiğiniz videoların YouTube kanalınıza doğrudan aktarabilrisiniz. 

SNAGİT

SNAGİT profesyonel bir biçimde ekran kaydetmek isteyenler için son derece kullanışlı bir program. Bu program ile eğitimlerinizi ve sunumlarınızı, oyun videolarınızı çok kolay bir şekilde kaydedebilirsiniz. SNAGİT, kullanıcılarına 15 günlük ücretsiz bir deneme sürümü sunuyor. Bu sürede programı deneyebilir ve beğenirseniz satın alabilirsiniz. Programın yıllık ücreti ise 49.99 dolar. 

CAMTASIA

TechSmith tarafından tasarlanan ekran kaydedici program CAMTASIA ile ekranın dilediğiniz bölümünü dilediğiniz şekilde kayıt altına alabilirsiniz. Bu uygulama ile kaydettiğinz videoları düzenleyebilir ve o şekilde yayınlayabilirsiniz. Kullanışlı uygulamalar arasında yer alan CAMTASIA, ücretli bir şekilde hizmet veriyor. Bu uygulamanın da 30 günlük deneme sürümü bulunuyor. Uygulamayı deneyip memnun kalırsanız yıllık 249 dolar karşılığında satın alabilirsiniz.

Movavi Screen Recorder

Movavi Screen Recorder, Türkçe kullanım desteği ile kullanıcılarına büyük kolaylık sağlıyor. Bu program ile kolay, hızlı, kaliteli bir biçimde dilediğiniz ekranları kayıt altına alabilirsiniz. Bu kayıtları birçok video formatında da indirmeniz mümkündür. Bunların yanı sıra birçok farklı kaynaktan ses kaydı yapabilme imkanını da sunuyor. Bu uygulamanın belki de en kötü tarafı ücretli bir şekilde hizmet vermesi oluyor. Eğer uygulamayı satın almak isterseniz 89,95 TL ödeme yapmanız gerekiyor. 

SCREENFLOW

Eğer detaylı bir ekran kaydetme ve düzenleme programı arıyorsanız SCREENFLOW tam da size göre olacaktır. Bu program yüksek kaliteli videolar kaydetmenize yardımcı olacak imkanları sizlere sunuyor. Bunu yanı sıra iOS desteği de bulunuyor. Bu program ile ekran kaydetmenin dışında animasyonlar da hazırlayabilirsiniz. Bu programın yeşil ekran desteği sayesinde dilediğiniz arka planı videolarınıza ekleme imkanına da sahip olabilirsiniz. Bu programın ücretsiz versiyonu var fakat bu versiyonda birçok özelliği kullanma hakkına sahip değilsiniz. Ücretli versiyonu ise 129 dolar.

FlashBack Recorder

Kapsamlı ve kullanışlı ekran kaydedici uygulamalardan bir diğeri olan FlashBack Recorder, yalnızca Windows işletim sistemine uygun olarak çalışıyor. Bu uygulamada da diğerler gibi dilediğiniz düzenlemeleri ve kayıtları kolay bir biçimde gerçekleştirebilirsiniz. Bu uygulamada kayıtlar için süre belirleme ve zaman ayarlama özelliği de bulunuyor. Uygulamanın ücretsiz versiyonu bulunuyor. Bu versiyonda kayıtlar biraz daha kalitesiz bir biçimde oluyor.

ApowerREC

ApowerREC, Apowersoft firması tarafından geliştirilmiş bir ekran kaydetme uygulaması oluyor. Bu program, Mac, Windows, Linux, Android, iOS ile kolayca entegre oluyor ve kullanılabiliyor. ApowerREC ile belirli zaman diliminde ekran kaydı yapabilirsiniz. Kayıt sırasında dikkat çekmesi gereken yerleri yakınlaştırıp, uzaklaştırabilirsiniz. Bu programda diğerlerinin dışında spotlight özelliği de bulunuyor. Program, ücretli bir şekilde hizmet veriyor. Kullanım için 159,99 dolar ödeme yapmanız gerekiyor.

EaseUS RecExpert

Eğer donanımlı, kullanımı kolay bir ekran kaydedici istiyorsanız EaseUS RecExpert tam da size göre olacaktır. Bu program, standart bir ekran kaydedici değil. Kameralı ekran videoları yakalama, full ekran yakalama, yalnızca seçili alandaki ekranı yakalama gibi profesyonel birçok özelliği de bünyesinde barındırıyor. Bu ürün lisanslı fakat lisanssız sürümü de işinize fazlasıyla yarayacaktır.

Ezvid

Pratik bir ekran kaydedici istiyorsanız Ezvid size tercih edeceğimiz bir program olacaktır. Bu program ile kaydettiğiniz videoları dilediğiniz şekilde YouTube kanalınızda kaydedebilirsiniz. Bu program ile 45 dakikaya kadar ekran kaydı yapma hakkına da sahip oluyorsunuz.  Bu uygulama da tamamen ücretsiz bir şekilde hizmet veriyor.

Screen Cast-O-Matic

Kullanıcılar tarafından sevilen bir başka popüler ekran kaydedici uygulama da Screen Cast-O-Matic oluyor. Bu uygulama ile ekranın istediğiniz kısmını kaydedebilir, bu kısımları yakınlaştırabilirsiniz. Bu uygulama ile de ekran videolarınızı direkt YouTube kanalınıza kaydedebilirsiniz. Uygulamanın ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki ayrı sürümü bulunuyır. Eğer çok daha fazla eklenti istiyorsanız ücretli sürümünü almanızı öneririz. 

HitPaw Screen Recorder

Resim içinde resim yakalama özelliği ile rakiplerinin önüne geçen popüler uygulama HitPaw Screen Recorder, bu listede olmayı hak ediyor. Bu program ile ekran kaydetmenin yanı sıra ekranda bulunan resimleri yakalayabilir, bu resimlerin yerini değiştirebilirsiniz. Monitör özelliği sayesinde kaydettiğiniz içerikleri kontrol edebilirsiniz. Uygulama deneme sürümünün ardından ücretli bir şekilde hizmet veriyor. Uygulamayı 49.99 dolar karşılığında ömür boyu satın alabilirsiniz.

TinyTake

Yapımcılarının iddiası TinyTake ekran kaydedicinin en iyisi olduğu yönünde. Kullanıcılar da TinyTake ile ilgili olumlu yorumlar yapıyorlar. Bu program mobil cihazlara uygun bir şekilde çalışma sebebiyle de rakiplerinin önüne geçiyor. Programın tek kötü yanı ücretli bir şekilde hizmet veriyor olması. Bu programı kullanmak için en az 9, en fazla 199 dolar olmak üzere bir ödeme yapmanız gerekiyor. Bu ödemeyi seçeceğiniz paket belirliyor. Ücretsiz sürümde yalnızca 5 dakika kayıt yapabilirsiniz fakat ücretli sürümde bu süreyi 120 dakikaya kadar çıkarma hakkına sahip olabilirsiniz.