Web siteniz genellikle potansiyel müşterilerin şirketiniz hakkında bilgi edindiği ilk yer olduğu için işletmeniz çevrimiçi hiçbir şey satmasa bile, iyi bir kurumsal web sitesine sahip olmak zorundadır. Çünkü web sitesi günümüz teknoloji dünyasının olmazsa olmazlardandır. 

Peki kurumsal web sitesi tam olarak nedir?

Şirket Web Sitesi Nedir ve Neden Olması Gerekir?

Şirket web sitesi, internette bir markayı resmi olarak temsil etmek için kullanılan ve genellikle markanın kendi tanıtımını yaptığı bir web sitesidir. Fakat kurumsal bir web sitesi, yalnızca referans niteliğindeki bir varlığın ötesinde, satın alma seçenekleri de sunabilir. Örneklerden de anlayabileceğiniz gibi işletmenizin bir web sitesine ihtiyaç duymasının birçok nedeni vardır, ancak en önemli nedenleri aşağıdaki şekildedir:

1. Müşterileriniz her daim çevrimiçidir

Şirketiniz çevrimiçi olmasa bile, müşterileriniz satın alma kararları vermek ve bir işletme hakkında daha fazla bilgi edinmek için interneti kullanır. Bu yüzden sizi çevrimiçi bulamazlarsa, potansiyel müşterilerinizi rakiplerinize kaptırabilirsiniz. 

Ayrıca rakipleriniz modern, profesyonel bir siteye sahipse ve sizin sitenizin kullanımı zorsa, potansiyel müşterilerinizi yine rakiplerinizi tercih edebilir.

2. Yeni pazarlara ulaşabilmenize olanak tanır

Şu an için yeni müşteriler aramıyor olsanız bile, kurumsal web sitesi herhangi bir arayışınız olduğunda kullanabileceğiniz önemli bir araçtır. Kurumsal bir web site, farklı dil seçenekleri ile yeni ülkelere açılmanıza yardımcı olabilir. 

Ayrıca web sitenizi ziyaret eden kişilerin verileri izlemek, pazarınızı anlamanıza da yardımcı olabilir.

3. Düşük maliyetli pazarlama

İnternet nispeten ucuz pazarlama yapmanızı sağlar. Bir web sitesi, yılın 365 günü 7/24 orada olan bir satış temsilcisi gibidir ve iyi bir kurumsal site, küçük bir şirketi büyük bir oyuncu gibi gösterebilir.

4. Markanızı güçlendirir

Bir web sitesi markanızın temel taşlarından biridir. Müşterilere neden var olduğunuzu, rakiplerinizden nasıl farklı olduğunuzu ve onlara ihtiyaç duydukları şeyi nasıl verebileceğinizi açıklamak için mükemmel bir alandır. Bu yüzden web sitenizden en fazla faydayı elde etmek için, markanızı geliştirmenize, şirketinizi konumlandırmanıza ve müşterileri çekmenize yardımcı olacak ayrıntılı bir pazarlama planı oluşturmaya zaman ayırmanız gerekir.

5. Mobil müşterileri çekmenize olanak tanır

Bugünlerde sadece çevrimiçi olmak yeterli değildir. Sitenizin ayrıca mobil uyumlu bir sürüme de ihtiyacı vardır. Çünkü müşterilerinizin sizi masaüstünde değil, mobil cihazda arama olasılığı yüksektir ve arama motorları yapılan sorgularda, mobil versiyonları olan siteleri daha üst sıralarda listeler.

Kurumsal Web Sitesinde Olması Gerekenler Nelerdir?

Web tasarım trendleri sürekli değişse de, her işletme web sitesinde istisnasız bulunması gerekenler aşağıdaki şekildedir:

1. Açık Bir Amaç

İşletmenize aşina olmayan herkesin web site amacınızı da bilmesi gerekir. Birisi sitenize girdiğinde, iki şey anında netleşmelidir: Ne yaptığınız ve ziyaretçinin ne yapmasını istediğiniz.

2. Basit Bir Web Adresi

İnsanların sizi kolayca bulmasını istiyorsanız, potansiyel müşterilerinizin çok fazla zorlamadan sitenize ulaşabilmesi için işletmenizin adını içeren basit bir web adresi oluşturun.

3. Güçlü, Profesyonel Markalaşma

Bazı küçük işletmeler markalaşmanın önemini hafife alır. Ancak alan adınızdan seçtiğiniz renklere kadar işletmenizi temsil eden her şey birbiriyle uyumlu olmalıdır. Ayrıca logonuz, sitenizdeki renkler, yazı tipleri ve görseller markanızın bir yansıması olmalıdır. Bu, insanların sizi tanımasına ve hatırlamasına yardımcı olur. Başarılı bir markalaşma istiyorsanız, izlemeniz gereken adımlar bunlardır.

4. Basit Bir Navigasyon

Web sitesi menüleri söz konusu olduğunda birçok seçenek vardır. Fakat hangi türü seçerseniz seçin, önemli olan ziyaretçilerin sitenizde ihtiyaç duyduklarını bulmalarını kolaylaştırmaktır. Bu yüzden navigasyon basit ve sezgisel olmalıdır. Unutmayın, insanlar bilgiyi kolay ve hızlı bir şekilde bulmayı severler. Bunu ne kadar iyi başarabilirseniz, o kadar başarılı olursunuz.

5. Bulunması Kolay İletişim Bilgileri

Bilgilerinizi bulamazlarsa insanların sizinle iletişim kurmasını bekleyemezsiniz ve sırf size nasıl ulaşacaklarını bulamadıkları için potansiyel bir müşterinizi kaybetmek istemezsiniz. Bu yüzden ziyaretçilerinizin iletişim bilgilerinizi bulmasını kolaylaştırmanız gerekir. 

6. Güçlü Harekete Geçirici CTA’lar (Call to Action – Harekete Geçirici Mesaj)

Harekete geçirici bir mesaj, web site ziyaretçilerinize ne yapmaları gerektiğini ve mümkünse bunu yapmaktan ne elde edeceklerini söylemelidir.

Örneğin, bir muhasebecinin “Bugün bizimle bir randevu ayarlayarak vergilerinizi kolaylıkla hesaplayın” gibi bir harekete geçirme çağrısı olabilir. İnsanlar bu şekilde onlardan ne yapmalarını istediğinizi ve bundan ne elde edeceklerini bilirler.

İçeriğinize stratejik olarak CTA’lar yerleştirmek de, dönüşümleri artırmanın başka bir yoludur. Bu basit buton, fazla müdahaleci olmadan göz alıcı şekilde insanların dikkatini çeker. Burada dikkat etmeniz gereken nokta, müşterileri çekmek için aşırıya kaçmadan doğru dengeyi bulmaktır.

7. Harika Bir Mobil Deneyim

Mobil trafik, tüm web trafiğinin yaklaşık yarısını oluşturur. Bu nedenle iyi bir mobil deneyim çok önemlidir. Siteniz hızlı yüklenmez ve iyi bir kullanıcı deneyimi sağlamazsa, ziyaretçi kaybedersiniz. Bu ziyaretçiler, kendilerine daha iyi bir deneyim sunan başka bir site bulacakları için büyük olasılıkla sitenize geri gelmezler.

Responsive yani duyarlı web tasarımı, sitenizin bilgisayar, tablet veya telefon olsun herhangi bir cihazda iyi görüneceği ve iyi performans göstereceği anlamına gelir.

8. Kaliteli ve Eğitici İçerikler

İçerik, web sitenizin arama motorları veya sosyal medya siteleri aracılığıyla trafik alma şeklidir. Bu yüzden içeriğinizin müşterinizle alakalı, bilgilendirici ve arama motorları için optimize edilmiş olması önemlidir. İdeal müşterinizin ürününüz/hizmetleriniz hakkında ne bilmek isteyeceğini düşünün ve bu konular etrafında sayfalar ve blog gönderileri oluşturun. 

9. Müşteri Görüşleri

Kabul edelim, insanlar yorumları okur ve kararlarının çoğunu bunlara dayanarak verir. Bu nedenle, müşteri görüşleriniz varsa, insanlar web sitenizi ziyaret ettiklerinde onları görmelidir. Bu, işletmenizin itibarı konusunda potansiyel müşterilerinize gönül rahatlığı sağlar. Bu yüzden sizinle harika bir deneyim yaşadıktan sonra müşterilerinizden benzer incelemeler bırakmalarını isteyebilirsiniz.

10. Google Analytics

Google Analytics olmadan teknik olarak bir işletme web siteniz olabilir, ancak bu uzmanlar tarafından kesinlikle önerilmez. Google Analytics, web sitenizin trafiği ve kullanıcıları hakkında size oldukça fazla miktarda bilgi verir. Trafik kaynağından ziyaretçileriniz tarafından en çok kullanılan işletim sistemine ve çok daha fazlasına kadar, kullanıcılarınız hakkında bilgi edinmenize ve pazarlama çalışmalarınızı bu verilere göre daha iyi şekillendirebilmenize olanak tanır. Hatta bir ziyaretçinin telefon görüşmesi yapması veya bir iletişim formu doldurması gibi hedefler belirleyebilir ve bu hedeflere her ay (veya hafta) ulaşıp ulaşmadığınızı takip edebilirsiniz.

Google Analytics tamamen ücretsizdir ve bu ücretsiz aracı kurmak nispeten basittir. Ölçümleme için farklı Analytics araçları da kullanabilirsiniz. Biz en popüler olan Google’ın bu ürününü önermek istedik.

Kurumsal Web Sitesi Nasıl Yapılır?

1. Niobe Hosting Hazır Site Aracı ile Siteniz Hazır

Kullanıcı dostu bir web sitesi oluşturucu arıyorsanız, Niobe Hosting Hazır Site Aracı, işletme sahipleri için en iyi web sitesi oluşturuculardan biridir. Niobe Hosting Hazır Site Aracı; e-ticaret mağazaları, çeşitli entegrasyonlar, analitik, dijital pazarlama araçları ve daha fazlası gibi özelliklerin yanı sıra yüzlerce şablon içerir. Ayrıca yeni bir müşteriyseniz, ücretsiz deneme sürümü sunar. Kolay kurumsal web tasarımına izin veren bir web sitesi oluşturucu arıyorsanız, Niobe Hosting Hazır Site Aracı sizin için harika bir seçenek olabilir.

Niobe Hosting Hazır Site Aracı, teknik bilgisi olmayan veya sadece kendi web sitelerini yapmak istemeyen insanlar için harikadır. Birçok farklı planla ihtiyaçlarınızı karşılamanıza olanak tanır.

Sürükle – bırak araçları ve birçok entegrasyon ile kullanımı kolaydır. Bu şekilde web sitenizi sadece birkaç saat içinde kurmanıza olanak tanır. Niobe Hosting Hazır Site Aracı, kullanım kolaylığı sağlar ve basit web siteleri oluşturmak için sosyal medya entegrasyonuna izin verir.

2. WordPress Hosting İle Işık Hızında WordPress Web Siteleri

WordPress ile sitenizi kurmaya başlamak için ön hazırlığın bir parçası olarak, bir alan adı (yani, web sitenizin kalıcı adresi) ve barındırma planı satın almanız gerekir.

Alan adınızı aldıktan sonra hosting alabilirsiniz. Niobe Hosting, WordPress üzerine kurulu web siteleri için optimize edilmiş ve yüksek performans sağlayan hosting planlarına sahiptir. Bu paketi satın alarak sadece tek tıkla WP sitenizi kurabilirsiniz. 

Sitenizin kurulumunu yaptıktan sonra kurumsal web sitenizin ihtiyaçlarına uygun bir tema seçmeniz gerekir. Bir işletme web sitesi oluşturmak için kullanabileceğiniz bol miktarda ücretsiz WordPress teması vardır. 

Tercih edebileceğiniz kurumsal WordPress temaları

Artık işletme web sitenizi oluşturmak için gerekli seçimleri yaptığınıza göre, şimdi web sitenizi özelleştirebilirsiniz.

  • Logoyu ve site başlığınızı ekleyin.
  • Renkleri ve arka planı değiştirin.
  • Sayfa öğelerini yeniden düzenleyin.
  • Sayfalar oluşturun ve sorunsuz bir navigasyon sağlayın.
  • İletişim formu ekleyin.
  • Sosyal medya ikonlarınızı sitenizin görünen bir yerlerine ekleyin.
  • İhtiyaç duyduğunuz eklentileri kurun. Örneğin, SEO için YoastSEO, spamdan korunmak için de Akismet kurabilirsiniz.

Yukarıdaki adımlar başarıyla tamamlandığında, artık tamamen işlevsel ve bilgi açısından zengin bir işletme web sitesine hazırsınız demektir.

3. Hiçbir Teknik Bilgi Bilmeden Joomla İle Web Siteniz Hazır

Kodlama bilginiz olmasa bile, Joomla ile bir gün içinde mükemmel bir işletme web sitesine sahip olabilirsiniz. Fakat öncesinde ​​yapmanız gereken ilk şey web sitenizi barındıracak bir hosting sağlayıcı bulmaktır. Niobe Hosting, Joomla üzerine kurulu web siteleri için optimize edilmiş ve yüksek performans sağlayan hosting planlarına sahiptir. Bu paketi satın alarak sadece tek tıkla Joomla sitenizi kurabilirsiniz. 

4. Dilediğiniz Gibi Özelleştirebileceğiniz Web Siteleri İçin Drupal 

Karmaşık web sitelerinin yüksek derecede özelleştirme ile oluşturulmasını sağlayan bir CMS (İçerik Yönetim Sistemi) olarak kendini kanıtlayan Drupal ile web sitesi kurmanın iki yolu vardır: Biri, “Hızlı kurulum” seçeneği olan bir web hosting şirketi kullanmaktır. Diğeri ise Drupal’ı manuel olarak indirip kurmaktır. İşleri kolaylaştırmak için Niobe Hosting’den “Şirketlere Özel Kurumsal Hosting” paketlerinden ihtiyaçlarınıza uygun bir web hosting planı seçerek tek tıkla Drupal’i kurarak işe başlayın.

Drupal’ı web hosting planınıza kurduğunuzda, web sitenizin kontrol paneline giriş yapmak için ihtiyacınız olan tüm bilgileri alacaksınız. Bu adımda web sitenize logonuzu ekleyin, bir slogan oluşturun ve ardından yönetici hesap bilgileriniz ve web sitesi düzeni gibi ana özelliklerini yapılandırmaya başlayın. 

Drupal avantajları:

  • Robots.txt, Redirect, Schema.org veya Yoast SEO gibi modüllerle arama motoru sıralamanızı organik olarak iyileştirmek için web sayfalarınızı ve yayınlarınızı optimize etmenize olanak tanır.
  • API’ler aracılığıyla 4.000’den fazla işlev kullanılabilirsiniz. Drupal, uzmanlar için uygun bir PHP çerçevesi sunar.
  • Aktif bir topluluk, PHP ile yazılmış binlerce modül sunar. Bunları web sitenize kolayca entegre edebilirsiniz.

5. A’dan Z’ye Tüm Web Sitesi İhtiyaçlarınızı Karşılamak İçin Özel Yazılım 

Daha özel ve karmaşık bir kurumsal web sitesi oluşturmak için bir web tasarım ve geliştirme şirketi ile çalışmak, sitenize büyük değer katabilir. Bu profesyoneller yalnızca kaliteli, sürdürülebilir ve özel bir web sitesi oluşturmazlar, aynı zamanda tüm web sitesi oluşturma süreci boyunca size rehberlik ederler. Bir web ajansının sunduğu profesyonellik, strateji, deneyim ve rehberlik; bir profesyonelin yardımını tercih eden bir işletme için çok değerli olabilir. Fakat bir web ajansı ile çalışmak, yukarıda saydığımız tüm yöntemlerden daha yüksek bir fiyat etiketine sahiptir. Ancak, bir profesyonelin uzmanlığı ve yardımıyla benzersiz ve özel bir site oluşturmak, zamandan tasarruf etmenize ve bir web sitesinin kalitesini artırmanıza yardımcı olabilir.

Fakat bir ajans ile anlaşmak istemezseniz, ileri düzeyde bilgi ve uzmanlığa sahip uzmanları işe almak da size sayısız avantaj sağlayacaktır. Web sitelerinin nasıl doğru bir şekilde oluşturulacağını, özel özelliklerin ve işlevlerin nasıl dahil edileceğini bilirler ve aynı zamanda web sitesi oluşturma süreci boyunca rehberlik sağlarlar.

Şirket Web Siteniz için Kurumsal Hosting Tercih Edin

Niobe Hosting uygun fiyatlı kurumsal web hosting paketleri; üst düzey performans sunar ve yüksek güvenlik sağlar. Ayrıca güçlü ve kanıtlanmış bir platformda sınırsız bant genişliği sunar, ücretsiz global yönetim desteği, ücretsiz SSL sertifikaları ve ücretsiz taşıma ile birlikte gelir.

Türkiye’de binlerce kurumsal web sitesini barındıran Niobe Hosting, uygun fiyatlı kurumsal web hosting alanında tanınan bir markadır. 

Niobe Hosting’in sadece kurumsal hosting paketlerinde sunulan şirketlere özel çözümleri aşağıdaki şekildedir:

  • Ücretsiz Taşıma Servisi
  • Kurumsal E-Posta Hesabı
  • Periyodik Yedekleme
  • Üst Düzey Performans
  • Öncelikli Destek
  • Ücretsiz TrendMicro Anti-Virüs

Alan Adınızı Almadıysanız Hemen Tescil Edin

Kurumsal web siteniz için henüz bir alan adı almadıysanız, Türkiye’nin en popüler domain ve hosting şirketlerinden biri olan Niobe Hosting’den, alan adı kaydınızı yapabilirsiniz. Niobe Hosting en uygun domain fiyatlarına ve kaliteli hizmete ulaşmanızı sağlar.

Ayrıca, “Ücretsiz kimlik gizleme, ücretsiz domain yönlendirme, ücretsiz açılış sayfaları, ücretsiz DNS yönetimi, ücretsiz iç transfer, ücretsiz domain kilitleme” ve daha fazla özellikle birlikte gelir. 

Niobe Hosting’de aralarından seçim yapacağınız çok fazla domain uzantısı vardır. Fakat Türkiye’de kurumsal bir web sitesi kurmak istiyorsanız, önceliğiniz COM.TR olmalıdır. Geçmişte faaliyet belgesi, ticari sicil belgesi, oda sicil kayıt sureti vb. birçok belge ile alınabilen COM.TR uzantılı alan adları artık belgesiz olarak alınabileceği için eğer COM.TR uzantılı alan adınız müsaitse, kurumsallığınızı yansıtmak ve prestij kazanmak için hiç vakit kaybetmeden bu alan adını almanız gerekir. 

COM.TR uzantılı alan adınızı aldıktan sonra markanıza ait diğer uzantıları da satın alabilirsiniz.

Bu alan adı uzantılarının hepsini almak markanızı güvence altına alacaktır. Bu sayede rakipleriniz ya da kötü niyetli kişiler ziyaretçilerinizi manipüle edemez.

Niobe Hosting ayrıca, işletmenize uygun bir .com TLD’si bulamadıysanız, aralarından seçim yapabileceğiniz son derece ucuz TLD’lere de sahiptir.