E-posta, işletmelerin iletişim kurmasını sağlayan en temel iletişim araçlarından biridir. Bu iletişimden yararlanmanız için piyasada ücretli veya ücretsiz çeşitli e-posta hizmet sağlayıcıları vardır. Fakat e-posta iletişimine yeni başladıysanız veya Microsoft Outlook dışında seçenekler arıyorsanız, IceWarp e-posta sunucu çözümünü deneyebilirsiniz. 

Daha önce Merak Mail Server olarak bilinen IceWarp, hem Windows hem de Linux platformlarında çalışan, IceWarp Limited tarafından geliştirilmiş ticari bir istemci tabanlı grup yazılımı ve e-posta sunucusudur.

10 yıldan fazla bir süredir her endüstriden işletme için mesajlaşma, ses ve işbirliği çözümleri sunan IceWarp, şu anda dünya çapında 50.000’den fazla şirket tarafından kullanılmaktadır.

IceWarp’in Özellikleri

IceWarp’in ne olduğunu anladığınıza göre, şimdi IceWarp’in sunduğu özelliklerden bazılarına göz atalım:

1. Güvenli E-posta Sunucusu

IceWarp; e-posta, takvim planlama, anında çevrimiçi belge düzenleme, etkili gerçek zamanlı ekip sohbeti, sesli arama, görüntülü arama ve kişiselleştirilmiş güvenli çevrimiçi depolama da dahil olmak üzere, kullanıcılarına eksiksiz çözümler sunar. Sunucularda veya kendi bulut veri sunucu merkezinde kullanıma hazır hepsi bir arada kullanıcı arayüzü (UI) sağlar.

Getirdiği diğer faydalar ise aşağıdaki şekildedir:

  • Masaüstü benzeri rahatlığa sahip web arayüzü
  • E-posta, takvimler, kişiler, otomatik yanıtlayıcı ve e-posta yönlendirme
  • Gerçek zamanlı güvenlik
  • Veri tekilleştirme ile smartAttach
  • Toplu e-posta gönderme için e-posta listeleri

2. Tüm Belgeler için Bulut Depolama Yönetimi

Ekibiniz için belge oluşturma, biçimlendirme ve hızlı paylaşım içeren eksiksiz bir depolama çözümü sağlar.

Bulut depolama yönetimi özelliklerinin öne çıkan özellikleri aşağıdaki şekildedir:

  • Gerçek zamanlı belge düzenleme
  • Tüm dosya formatları ile uyum
  • Canlı yazı tipi önizleme, baskı desteği, yazım denetimi, denklem düzenleyici vb. pek çok kullanışlı araç
  • Düzenleme, önizleme ve paylaşma gibi sorunsuz belge yönetimi

3. Gerçek Zamanlı Ekip Sohbeti 

Gerçek Zamanlı Ekip Sohbeti özelliği ile ekipler; etkileşimli planlama, verimli belge paylaşımı ve yorum yapmanın yanı sıra ekip dışı katılımcılara da erişim seçeneği sağlayabilir.

4. Mobil ve Masaüstü Uygulamaları

Windows işletim sistemiyle kullanıcıların e-posta, takvim vb. ile kolayca çalışabildiği; belge oluşturmak, görüntülemek ve düzenlemek için yerel uygulamaları kullanabildiği, tüm yaygın Microsoft Office biçimlerinde eksiksiz bir ofis paketi çözümü sağlar.

Aynı anda birden fazla hesap kullanabilir ve Gmail, iCloud vb. e-posta hizmetlerine bağlanabilirsiniz. Sorunsuz tam metin arama, PGP etkileşimli mesajlaşmayı destekleyen e-posta şifreleme, gecikmeli gönderme ve otomatik e-posta çevirileri gibi seçenekler, IceWarp platformuyla tamamen entegre edilmiştir.

IceWarp Messaging Server, temel ürünlerinden biridir ve Microsoft Exchange’ye iyi bir alternatiftir. IceWarp’ın sunduğu en eşsiz özelliklerden biri, sunucu ile tamamen entegre olmasıdır.

Neden IceWarp Kullanmalısınız?

IceWarp’in öne çıkan özelliklerine göz attıktan sonra, şimdi de adım adım neden IceWarp kullanmanız gerektiğine bir göz atalım:

1. Birleşik arayüz sağlar

IceWarp Mail Server, ekiplerin işbirliği içinde çalışmasına olanak tanıyan entegre ve veritabanı odaklı bir GroupWare sunar. GroupWare, kullanıcıların paylaşılan adres defterlerine, belgelere, takvimlere ve tablet, masaüstü, web ve mobil gibi çeşitli arabirimlerdeki diğer bilgilere kolayca ve anında erişmesine olanak tanır.

2. Verilerinizi korur

Çok sayıda gizli ve hassas bilgi e-posta’lar yoluyla iletilir. IceWarp Güvenlik modülü, iş verilerinin kötü amaçlı yazılımlardan, istenmeyen postalardan ve yetkisiz erişimden korunmasını sağlar. Modül, antivirüs çözümleri, filtreler ve 20’den fazla ek anti-spam teknolojisine sahiptir.

3. İşletim sistemi seçeneği sunar

IceWarp; Linux, Ubuntu, Debian, CentOS, Windows 2003 ve sonraki sürümleri gibi çok çeşitli işletim sistemleriyle uyumludur. 64-bit ve 32-bit işletim sistemleri tarafından desteklenir. Oracle, MySQL ve MS SQL veritabanlarına bağlanır.

4. Veri geçişine izin verir

IceWarp, kullanıcıların verileri eskiden yeni makinelere veya buluta sıfır kesinti süresiyle taşımasına olanak tanıyan özel taşıma araçları sunar. Windows’tan Linux’a, 32-bit’den 64-bit’e kadar, tüm iş bilgilerinizi anında taşıyabilirsiniz.

5. Her yerden yönetim sağlar

HTML5 tabanlı Webadmin, kullanıcıların mobil, masaüstü, tablet veya akıllı telefon gibi farklı platformları kullanarak iletişim kanallarını, işbirliği araçlarını ve özellikleri kontrol etmesine olanak tanır. Ayrıca, mevcut trafiği ve hizmet durumunu tek bir ekranda görüntüleyen gerçek zamanlı bir gösterge tablosu sağlar.

Yukarıda Icewarp ile ilgili tüm detayları sizinle paylaştık. Bu bilgiler ışığında, profesyonel e-posta ve ekip yönetimi ile ilgili bir seçim yapmak için kendinize gerekli tüm soruları sorduysanız, domain ve hosting sektörünün önemli şirketlerinden biri olan Niobehosting, IceWarp Cloud E-Mail Paketleri ile size kurumsal e-posta’dan çok daha fazlasını sunar.

İşletmeniz için ihtiyaçlarınıza uygun, yüksek kotalı ve gelişmiş özelliklere sahip e-posta hizmeti satın almak istediğinizde, Niobehosting.com’e gelerek hemen hayalinizdeki profesyonel e-posta servisine kavuşabilir, uygun fiyatlar ve profesyonel yönetim desteği ile dilediğiniz plandan dilediğiniz adette seçim yapabilirsiniz.

Bu arada şirketiniz için Icewarp kullanıyorsanız, yorum bölümünde bize yazın. İçeriğimizi geliştirmek için deneyimlerinizi ve önerilerinizi paylaşmayı unutmayın.