Birçok kişi e-posta’yı artık eski bir pazarlama yöntemi olarak görse de, e-posta, kitlenizle bağlantı kurmanız için hala en etkili pazarlama çözümlerinden biri.

Çok iddialı bir cümle oldu ama bunları sadece biz söylemiyoruz! E-postanın üstünlüğünü doğrulayan birçok araştırma var:

  • Gigaom ve Extole tarafından yapılan bir araştırmaya göre, birçok şirket ürünlerini tanıtmak için e-posta’yı en iyi taktik olarak görüyor. 300 pazarlamacının anket yanıtlarına dayanan çalışma, katılımcıların %86’sının, e-postayı düzenli olarak kullandığını gösteriyor. 
  • İşletmelerin %75’i, e-posta’nın mükemmel bir ROI (yatırım getirisi) sağladığını kabul ediyor. 
  • ExactTarget, çevrimiçi tüketicilerin %95’inin e-posta kullandığını söylüyor. Bu tüketicilerin en az %91’i günlük olarak e-posta kullanıyor. 

Araştırma sonuçlarında da gördüğünüz gibi, kitlenize güvenilir bir şekilde düzenli olarak ulaşmak istiyorsanız, e-posta pazarlama bunu yapmanıza izin verir. Yapmanız gereken sadece kaliteli bir e-posta pazarlama hizmeti ya da aracı bulmaktır.

E-posta Pazarlamanın Öne Çıkan Özellikleri Nelerdir?

E-posta pazarlama gerçekten eski bir pazarlama yöntemi, ama bu etkisiz olduğu anlamına gelmiyor.

E-posta pazarlamanın öne çıkan özelliklerine göz atınca, siz de bu duruma hak vereceksiniz.

Uzun ömürlü: Friendster, MySpace veya Google Plus’ı düşünün. Sosyal medya platformları sürekli değişebiliyor. Ama bir e-posta adresi… İnsanlar ortalama 10 yıl aynı e-posta adresini kullanmaya eğilimli.

Veri analizi: Facebook ve diğer sosyal medya araçları temel olarak reklamcılık platformlarıdır. Bu yüzden kullanıcı verilerini sizinle paylaşmazlar. Fakat e-posta pazarlaması ile kullanıcılarınız hakkında her şeyi siz kontrol edersiniz.

Esneklik: Adres listeniz size aittir. Bu yüzden e-posta pazarlama servisinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. İhtiyacınız olan tek şey listenizi CSV yoluyla dışa / içe aktarmaktır.

Kullanım kolaylığı: 10 yıl önce e-posta sistemleri oldukça karışıktı. Bugün, herhangi bir e-posta pazarlama aracı ile kayıt formu entegre etmek, şablon oluşturmak ve tüm alıcılarınıza e-posta göndermek sadece iki saniye sürer. İlk bülteninizi göndermek kesinlikle Facebook veya Twitter’da bir reklam kampanyası oluşturmaktan daha hızlı olur.

Gördüğünüz gibi, e-posta pazarlama hala sağlam ve güvenilir bir pazarlama aracıdır. En iyi tarafı da e-posta pazarlama araçlarının birçoğu ücretsiz planlarla gelir, böylece çözüme para harcamadan önce test edebilirsiniz.

Neden E-posta Pazarlama Kullanmalıyım?

E-posta pazarlamayı kullanmanın birçok nedeni vardır. En yaygın olanlardan bazıları aşağıdaki şekildedir:

İlişki kurmak: Kişiselleştirilmiş içeriklerle müşteri ya da potansiyel müşterilerle bağlantı kurmak.

Marka bilinirliğini artırma: Potansiyel müşterilerinizin etkileşime hazır olduğu anlarda şirketinizi ve hizmetlerinizi hatırlatmak.

İçerik tanıtım: Alakalı blog veya faydalı olabileceğini düşündüğünüz içerikleri potansiyel müşterilerinizle paylaşmak.

Potansiyel müşteriler oluşturma: Abonelerinizi, değerli bulabilecekleri bir içerik, indirim ya da promosyon karşılığında potansiyel müşterilere dönüştürmek.

Ürün ve hizmet pazarlama: Ürün ve hizmetleri tanıtmak.

E-posta Pazarlama Hizmetlerinin Maliyeti Nedir?

Çoğu e-posta pazarlama sağlayıcısı, göndermeyi planladığınız e-posta sayısına göre aylık bir ücret alır. Planlar daha sonra belirli özelliklere göre daha da değişir.

Eğer zaman zaman bir e-posta pazarlama hizmetine ihtiyaç duyan bir işletmeyseniz, bazı sağlayıcılar kullandıkça öde fiyatlandırmasına izin verir. Bu esnek bir seçenektir. Boşa gidebilecek bir abonelik için her ay para ödemek yerine yalnızca kullandığınız kadar ödersiniz.

Çoğu e-posta pazarlama servisleri, yazılımlarının ücretsiz bir sürümünü veya 30 günlük ücretsiz bir deneme sürümü sunar. Böylece yazılımı test edebilir ve ihtiyaçlarınıza göre nasıl çalıştığını görebilirsiniz.

Hangi e-posta pazarlama hizmetinin işletmeniz için en iyi çözümü sunduğunu gerçekten anlamak için bu araştırmanız sırasında mümkün olduğunca çok sayıda ücretsiz deneme yapmanızı öneririz.

En İyi 10 E-Posta (Email) Pazarlama Aracı

Tonlarca fiyat planı, karmaşık görünümlü e-posta otomasyonu, teslim edilebilirlik oranlarındaki farklılıklar… Tüm bunlar düşünüldüğünde, en iyi e-posta pazarlama aracını seçmek zor olabilir. Bu nedenle sizin için mevcut en iyi çözümleri bir araya getirdik.

Umarız bu yazıyı okuduktan sonra hangi e-posta pazarlama hizmetini seçeceğiniz konusunda net bir fikir edinirsiniz.

1. MailChimp

MailChimp, dünya çapında yaklaşık yedi milyon kullanıcısıyla bugün dünyanın en erişilebilir e-posta pazarlama platformlarından biridir. Ücretsiz seçeneği, 2.000 kişiyi desteklemenize ve 12.000 adede kadar aylık e-posta göndermenize olanak tanır. Bütçe dostu özellikleriyle, küçük işletmelerin etkili bir e-posta pazarlama kampanyası yürütmesi için ihtiyaç duyduğu tüm temel gereksinimleri sağlar. 

Haftalık veya aylık haber bültenlerini yöneten küçük ve orta ölçekli işletmeler için düzenli kampanyalar oluşturmanın yanı sıra, Hootsuite, Facebook, Twitter Pinterest ve Instagram ile sorunsuz bir şekilde çalışır.

Platform, şablonları otomatikleştirmenize, e-postaları özelleştirmenize ve tasarımları kolayca eklemenize olanak tanır. Tüm platformlardan daha etkili ve görsel olarak hoş olsa da, biraz daha fazla backend geliştirmeye izin veren bir araç arıyorsanız, MailChimp sizin için biraz sınırlı olabilir.

2. GetResponse

GetResponse mükemmel bir yatırım getirisi sunan, ölçeklenebilir bir e-posta pazarlama aracıdır. Fiyat planınız şirket büyüklüğüne ve kayıt sırasında sahip olduğunuz kişi sayısına bağlı olarak değişir.

Kullanıcı dostu düzenleme yazılımı ve sezgisel liste oluşturma araçlarıyla desteklenen 500 tasarlanmış şablonla, sınırlı teknik bilgiye sahip olanların bile tam entegre, etkileşimli kampanyalar oluşturması mümkündür. GetResponse, piyasadaki en iyi Salesforce entegrasyon yazılımlarından bazılarına sahiptir, 7/24 müşteri raporu sağlar ve kullanıcılara bilgilendirici görsel kurslar ile destek olur.

Çeşitli biçimlerdeki dosyaları dışa aktarmanıza, en iyi performans gösteren e-postaları analiz etmenize, alışveriş sepetinden vazgeçme oranları da dahil olmak üzere yerleşik istatistikler sunmanıza olanak tanır.

3. SendinBlue

SendinBlue, e-ticaret ile uğraşıyorsanız en etkili e-posta pazarlama araçlarından biridir. Sadece gönderdiğiniz e-posta kadar ödeme yaparsınız, bu da Sendinblue’nun maliyetlerini makul kılar. Sendinblue sınırsız kişiyi destekler, sürükle ve bırak düzenleyicisini kullanarak e-postaları hızlı ve kolay bir şekilde oluşturmanızı sağlar.

Platform, kullanıcı dostu e-posta tasarım araçlarının yanı sıra, e-posta kampanyalarına ekstra işlevsellik eklemek isteyen geliştiriciler için de çok sayıda özellik sunar. SendinBlue’nun en kullanışlı özelliklerinden biri, çoğu büyük platformdaki kişi listelerini senkronize etmenize izin vermesidir, yani geniş bir hedef kitleyle uğraşıyorsanız içeriğinizi kolaylıkla yönetebilirsiniz.

Ayrıntılı analizler, cihaz türünün yanı sıra e-postaların nerede açıldığına ilişkin bilgileri içerir ve işlemsel e-posta seçenekleri, mevcut çoğu e-posta pazarlama aracından daha ileri düzeydedir. Bu işlevler, e-postalarınızla birlikte çalışan, ‘satın alma işlemi yapma’, ‘şifrenizi hatırlama ve ‘alışveriş sepetinizde ürün bıraktınız ‘gibi müşterilere özel mesajların yanı sıra hedeflenen SMS mesajlarını da içerir.

SendinBlue’nun tüm potansiyelini kullanmak için küçük bir teknik bilgi birikimine ihtiyaç vardır. Bu konuyu çözerseniz, en önemli pazarlama kanallarından biri olan e-posta için için güçlü bir altyapı oluşturabilirsiniz.

4. ActiveCampaign

ActiveCampaign’in sürükle ve bırak arayüzü ile zengin içerikli e-posta kampanyalarını hızlı ve doğru bir şekilde oluşturabilirsiniz.

Platform, bir dizi gelişmiş pazar ve satış otomasyonu özelliğinin yanı sıra ücretsiz stok görüntülerden oluşan muhteşem bir arşive ve gerçek zamanlı analiz sayfasına sahiptir, böylece kampanya performansını her an izleyebilirsiniz.

5. Benchmark

Benchmark, en iyi düşük maliyetli e-posta pazarlama hizmetlerinden biridir. Ücretsiz planı, sınırsız sayıda aboneye ayda 250 e-posta göndermenizi sağlar. Benchmark bütçe dostu fiyatların yanı sıra, profesyonelce tasarlanmış gibi görünen e-postalar oluşturmanızı kolaylaştıran bir sürükle ve bırak editörüne sahiptir.

Benchmark’ın şablonlarını veya sürükle ve bırak düzenleyicisini kullanmak zorunda değilsiniz; HTML kullanarak her zaman kendi e-postanızı oluşturabilirsiniz.

6. Constant Contact

Constant Contact, en iyi genel e-posta pazarlama hizmetlerinden biridir. Tam özellikli ücretsiz deneme sürümü, kullanıcı dostu arayüzü ve her ölçekteki işletmelerin bütçelerine uygun birçok fiyatlandırması mevcuttur.

Başarılı bir e-posta pazarlama kampanyası başlatmak için küçük işletmelerin ihtiyaç duyduğu tüm özellikleri sağlar. Constant Contact ile profesyonel görünümlü e-postalar oluşturmak çok kolaydır. Ayrıntılı bir analiz yapmanızı sağlayan araç ile, e-postalarınızı otomatikleştirerek yeni abonelerinize hoş geldiniz mesajları, mevcut müşterilerinize ise doğum günü ve yıldönümü e-postaları gönderebilirsiniz.

7. MailerLite,

MailerLite, profesyoneller ve küçük işletmeler için en basit ve en yeni e-posta pazarlama aracıdır. Arayüzü, yeni başlayanların bile e-postalarını mümkün olan en hızlı şekilde kolayca oluşturmasına ve yönetmesine izin verir. MailerLite 1.000 aboneye kadar ücretsiz bir plana sahiptir.

MailerLite temel, minimalist ancak modern bazı temel şablonlar sunar. Basit ve uygun fiyatlı e-posta pazarlama aracı arayanlar için idealdir.

8. SendGrid

SendGrid, güçlü e-posta pazarlama çözümleri sunan bir platformdur. SendGrid, kullanıcılara bildirim ve hoş geldiniz iletileri de dahil olmak üzere otomatik e-postalar göndermenize izin verir. Araçları, diğer çeşitli uygulamalar ve programlama dilleri ile kolayca entegre edilebilir.

SendGrid e-posta pazarlama kampanyaları, müşteri katılımını artırmaya ve iş hedeflerine ulaşmaya yardımcı olur. Müşterilere her adımda yardımcı olacak özel bir müşteri hizmetleri ve destek ekibine sahiptir.

9. Sendicate

Birden fazla e-posta pazarlama kampanyası oluşturmanız gerekirse, kullanımı oldukça kolay olan Sendicate sizin için doğru araçlara sahip bir platformdur. Sendicate ile dilediğiniz gibi bir e-posta hazırlayabilir, gönderebilir, planlayabilir ve kitlenizi arama filtreleriyle bölümlere ayırabilirsiniz.

10. ConvertKit

ConvertKit, en iyi e-posta pazarlama araçları listesindeki en yeni üyedir. Daha az bütçesi olan kişiler için en uygun platformdur. Yalnızca düz metin mesajları gönderebileceğiniz ConvertKit, herkes deneyebilsin diye 14 günlük ücretsiz deneme sürümüyle birlikte gelir.

E-Posta Pazarlama İle İlgili Sık Sorulan Sorular

1. E-posta pazarlama hizmeti nedir?

E-posta pazarlama, müşterilerinize ve potansiyel müşterilerinize e-posta göndermenizi sağlayan dijital bir pazarlama stratejisidir. E-posta pazarlamayı etkin bir şekilde yaptığınızda, sizden bir defa alışveriş yapan müşterilerinizi bile sadık birer müşteri haline getirebilirsiniz. 

E-posta pazarlama araçları profesyonel e-postalar oluşturmanıza yardımcı olur, ancak her şey bununla bitmez. Birçok e-posta pazarlama aracı, e-posta listenize kaydolmuş yeni bir aboneyi karşılayan veya müşterinin doğum gününde indirimler sunan bir e-posta serisi gibi, otomatik yanıtlar oluşturmanıza olanak sağlayan hizmetlerden yararlanmanızı sağlar. Bu otomasyon özellikle küçük işletmeler için faydalıdır. Küçük işletmeler e-posta pazarlamayla yeni müşteriler kazanarak büyümeye katkı sağlayabilir.

2. Neden bir e-posta pazarlama hizmeti kullanmalıyım?

E-posta pazarlaması her işletme için gerekli olmasa da, müşterilerinize ulaşmak ve genel pazarlama stratejinizi geliştirmek için iyi bir yoldur. E-posta, dünyanın en çok kullanılan iletişim kanallarından biridir ve bu da işletmelerin mesajlarını müşterilerine ulaştırmasına olanak tanır. Data and Marketing Association’a göre, e-posta, sosyal medyadan üç kat daha fazla olan %4,400’lük bir yatırım getirisine sahiptir.

3. E-posta pazarlamamı nasıl ön plana çıkarabilirim?

İşletmenize en uygun e-posta pazarlama aracını seçmek, kampanyalarınızın öne çıkmasına yardımcı olmanın ilk adımıdır. Bundan sonra, müşteri tabanınızın istek ve ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için liste segmentasyonu ve otomatik yanıtlar gibi araçlar kullanarak e-posta pazarlamada ön plana çıkabilirsiniz.

4. E-posta pazarlamasının en önemli unsurları nelerdir?

İşletmeniz, promosyon içeriğiyle organik içeriğin dengeli bir karışımını sağlamayı amaçlamalıdır. Bir sosyal medya pazarlama stratejisi gibi, abonelerinizin gelen kutusuna veya feed’ine değer katmanız gerekir. Bir müşteri e-posta’nıza abone olursa, onlara ilgilenebilecekleri e-posta’lar gönderin. Segmentasyonun değerli olduğu yer burasıdır. Marka kimliğinize sadık kalırsanız ve abonelerinize değer katan e-postalar gönderirseniz, o zaman başarılı olabilirsiniz.

5. Hangi e-posta pazarlama aracının en iyi olduğuna nasıl karar verebilirim?

İşletmelerin farklı ihtiyaçları, e-posta pazarlama hizmetlerinin de farklı güçlü yönleri vardır. Temel e-posta pazarlama kampanyaları yürütüyorsanız, en düşük maliyetli hizmetler muhtemelen sizin için en iyi seçim olacaktır. 

Binlerce kişiye e-posta gönderen daha büyük bir şirketseniz varsa, maksimum teslim edilebilirlik sağlayan ve iyi bir analiz aracına sahip bir e-posta hizmeti sizin için daha uygun olacaktır.

Ayrıca, temiz ve sezgisel bir arayüze sahip bir e-posta pazarlama aracı seçmeniz, ihtiyacınız olan araçları kolayca bulmanıza fayda sağlayacağı için seçiminizi yaparken bunu da göz önünce bulundurabilirsiniz.

Yukarıdaki listede en çok kullanılan e-posta pazarlama araçlarını sizinle paylaştık. Sizin kullandığınız e-posta pazarlama aracı nedir? Farklı e-posta pazarlama hizmetleri kullanıyorsanız, yorum bölümünde bize yazın, bir sonraki güncellememizde listeye ekleyelim. Bu listeyi veya içeriğimizi geliştirmek için deneyimlerinizi ve önerilerinizi paylaşmayı unutmayın.