Google Ads Görüntülü Reklam Ağı kampanyaları ile Google’ın anlaşmalı olduğu web sayfalarında görsel içeriğe dayalı reklam verebilirsiniz. Bu reklam kampanyaları, marka bilinirliğini artırmak isteyen müşteriler için büyü faydalar sağlar. Google Ads ile reklamlarınız Google’a ait olmayan fakat Google’ın bir parçası olan diğer web sitelerinde gösterilir. Bu sayede de hedef kitlenize ve potansiyel müşterilerinize ulaşabilirsiniz.
Google Ads Görüntülü Reklam Ağı, Google Ads reklam modellerinden biridir. Görüntülü Reklam Ağı, diğer adıyla Google Display Network, görsel içerikli reklamlarınızın Google’ın anlaşmalı web sayfalarında görünmesini sağlar. Bu reklamlar zengin içeriklere sahiptir, ziyaretçiler web sayfalarına girdiklerinde, video izlerken, maillerine göz atarken gösterilir.
Bir web sitesinde gezerken, makale okurken, video izlerken küçük kutular içerisinde yer alan görüntüler, görüntülü reklamdır. Görüntülü reklam ağı, dünya genelinde yüzde 90’ı aşkın kullanıcıya ulaşma imkanına sahiptir.
Görüntülü reklamlar, içeriğiniz ile ilgilenen kişilere gösterilir, hedef kitlenize hitap eder. Bu sayede eski müşterilerinize de içeriğinizi hatırlatabilir, marka imajınızı güçlendirebilir, mevcut ve potansiyel satışlarınızı da artırabilirsiniz. Google Ads Görüntülü Reklam Ağı modeli, diğer reklam modelleri ile kıyaslandığında en fazla geri dönüşün olduğu reklam modelidir.
Google Görüntülü Reklam Ağı, müşterilerinize vermek istediğiniz mesajı doğru zamanda ve doğru yerde vermeyi hedefler. Hedefleme seçenekleri ile kitlenizi doğru bir şekilde oluşturmanızı ve o kitleye doğru bir şekilde ulaşmanızı sağlar. İnternet üzerinden verilen reklamlar, gerçekten ilgilenen kullanıcılar ile buluştuğunda marka imajına katkı sağlar.
Görüntülü reklam ağının birçok hedefleme seçeneği bulunmaktadır. Şimdi hep birlikte bu seçeneklere bir göz atalım.
Anahtar kelime hedefleme seçeneği ile seçtiğiniz anahtar kelimelerin geçtiği web sitelerinde reklamınızın görünmesini sağlayabilirsiniz. Örneğin; ‘hosting’ anahtar kelimesini hedeflemeniz halinde anahtar kelime hedefleme, o kelimenin geçtiği sayfalarda reklamınızın çıkması için algoritmayı çalıştırır.
Yerleşim hedefleme seçeneği ile doğrudan bir web sitesini belirterek, o web sitesinde reklamın görüntülenmesini sağlamanız mümkündür. Bu seçenekte, hangi satış alanı ile ilgili reklam vermek istiyorsanız o alana uygun web sitelerine reklam yerleştirmeniz uygun olacaktır. Örneğin; bir fast food zincirinin reklamını gıda ile ilgili bir web sitesine yerleştirmesi daha uygundur.
Google, uzun bir süredir kullanıcılarının ilgi alanlarını kategorize ediyor ve bunları hedefleme için kullanıyor. Bu sayede sizin için potansiyel müşterileri de buluyor. İlgi alanı hedefleme seçeneği ile Google, sizler satın almaya yatkın müşterileri ilgi alanlarına göre kategorize ettiği için reklamlarınız bu alanlarda gösteriliyor.
Kitle Hedefleme(Remarketing) seçeneğinde web sitesini ziyaret eden kullanıcıları davranışlarına göre kategorize edip, bu kullanıcılara uygun strateji belirleyerek reklamlarınızı bu alanlarda gösterebilirsiniz. Siteyi sadece ziyaret etmiş bir kullanıcı ile alışveriş yapmış eski bir müşteri arasında fark vardır. Bu farkı kategorize ederek strateji belirlemek doğru bir hedefleme seçeneği olacaktır. Kitle hedefleme ile markanızda etkileşime geçmiş kullanıcıları tekrardan hedeflersiniz. Örneğin; Konu Hedefleme
Arama motorlarında birden fazla konu araştırılmaktadır. Bu konular kozmetik, hosting, otomotiv ve birçok şey olabilir. Seçtiğiniz herhangi bir konuya göre web sitelerine reklam vermek, konu hedefleme seçeneğidir.
Bir strateji belirlemek için demografik parametrelere de başvurabilirsiniz. Bunlar yaş, cinsiyet, eğitim durumu olabilir. Bu parametreler bağlamında reklam vermeniz sağlıklı bir sonuç doğuracaktır. Örneğin; kozmetik ile ilgili bir web sitesi için kadın kullanıcılar hedeflenerek reklamların bu kullanıcıların girdiği sitelerde görüntülenmesi sağlanır.
Bu ekleme, bazı durumlarda reklamverenlerin, reklamlarını yerleştirmek istemedikleri web sitelerini kısıtlaması durumudur. Reklamlarının hedef kitlesine uygun olmayan sitelerde bulunmasını istemeyen kişiler, negatif yerleştirme ile seçtikleri web sitelerinde reklamlarının görünmesini engelleyebilirler.
Reklamınızın belirli bir kelime aratıldığında çıkmasını istemiyorsanız negatif yerleştirmeden yararlanabilirsiniz. Bu negatif anahtar kelime olarak da bilinir. Örneğin; ‘virüs’ kelimesi aratıldığında reklamınızın çıkmasını istemiyosanız ‘virüs’ kelimesini negatif anahtar kelimelere ekleyerek reklamınızın burada çıkmasını engellemiş olursunuz.
Responsive Ads, potansiyel müşterilerinize daha fazla metin ve daha fazla alakalı mesaj göndermeyi sağlayan bir hedefleme seçeneğidir. Burada 15 başlık ve 4 sütun bulunur. Bu alana ne kadar çok veri girerseniz kitlenize ulaşma olasılığınız o kadar artar. Örneğin; bu alana ‘‘Kaçırılmayacak Fırsatlar’’, ‘‘Kargo Bedava’’ gibi ilgili cümleleri yazdığınızda bu gibi aramalarda reklamlarınız çıkacaktır. Bu alana görsel, metin video ve açıklama yükleyebilirsiniz. Mobil uyumluluk sayesinde her cihazdan görüntülenebilir.
Google’da görüntülü reklamlar ile kullanıcılar web sitelerinde dolaşırken farklı boyutlardaki banner alanlarında görüntülü reklamlar gösterilir. Buraya JPG, PNG ve GIF formatında görseller ekleyebilirsiniz. Görüntülü reklam ile markanıza ait görselleri kullanabilirsiniz. Birbirinden farklı şekil ve boyutlar (kare, dikdörtgen, afiş vb.) arasından tercih yapabilirsiniz.
Etkileşimli öğe, HTML 5, animasyon vb. özellikler içeren reklam türüdür. Bu özellikler kullanıcıların ilgisini çekecek biçimde seçilir.
Duyarlı Görüntülü Reklam, reklam görsellerini reklam alanlarına göre otomatik olarak boyutlandırır. Bu sayede hangi cihazdan giriş yapılırsa yapılsın reklamların görsellerinde herhangi bir bozulma olmaz. Buraya kare ya da dikdörtgen boyutunda görsel, video eklenebilir. Bu görseller ya da videolar her cihazda görüntülenebilir hale gelir. Mobil cihazda küçülen reklam, büyük ekranlı bir bilgisayarda büyür. Bu durum da performansı bir hayli yükseltir.
Google Görüntülü Reklam Ağını kurarken izlemeniz gereken yolları tüm detayları ile sizler için derledik.
Google Ads hesabınızı oluşturduktan sonra hesabınızda bulunan kampanyalar sekmesine gidin. Burada bulunan ‘‘yeni kampanya oluştur’’ seçeneği ile reklam oluşturmaya başlayabilirsiniz. Google, bu aşamada reklamınızı verme amacınızı sizden isteyecektir. Burada reklamı hangi amaçla veriyorsanız o amaca uygun reklam seçenekleri karşınıza çıkacak. Bunlardan size en uygun görüntülü reklam ağını seçerek işe başlayabilirsiniz.
Reklamınızın amacını belirledikten sonra reklamlarınızın hangi konumlarda gösterilmesini istiyorsanız o konumu seçmelisiniz. Google Ads hesabınızda bulunan ‘‘yer seçenekleri’’ ayarı ile reklamınızın hangi bölgelerde görünmesini istiyorsanız o bölümü seçebilirsiniz.
‘‘Diller’’ seçeneği ile müşterilerinizin konuştuğu dile göre dil hedeflemesi yapabilirsiniz. Örneğin; İspanyol müşterilerinize hitap etmek istiyorsanız bu bölümden İspanyolca’yı seçebilirsiniz.
Kurulum sürecinin önemli adımlarından biri de teklif seçeneğidir. Google Ads, reklamınıza uygun teklif seçeneklerini sizler için sunar. Kampanyanızın hedefine göre teklif seçeneğinizi belirleyebilirsiniz. Teklif stratejileri, reklam ve kampanya amacına göre değişiklik gösterir.
Müşterilerinizi direkt olarak sitenizde işlem yapmasını istiyorsanız ‘‘Akıllı teklif’’ seçeneğini kullanabilirsiniz.
Amacınız web sitenize trafik çekmek ise tıklanmaları artırmak için ‘‘tıklama başına maliyet’’ teklifi sizin için uygun olacaktır.
Marka bilinirliği artırmayı hedefliyorsanız ‘‘Bin Gösterim Başına Maliyet (BGBM)’’ teklifi sizin için en uygun tekliftir.
Reklamlarınız videolu ise ve reklamlarınızın etkileşimini artırmak istiyorsanız
Bu kısımda da reklamlar için günlük maksimum bütçeyi belirlemeniz gerekiyor. Bir reklam için ayırdığınız bütçe ne ise burada belirtmelisiniz.
Bu kısımda ise kampanyanızın ek ayarlarını belirlemeniz gerekiyor. Reklam Rotasyonu ile reklamınızın hangi sıklıkla gösterileceğini belirleyebilirsiniz. Reklam Zaman Planlaması ile reklamlarınızın gösterileceği saatleri ve günleri belirlemeniz mümkündür. Cihaz ayarları ile reklamınızın hangi cihazlarda gösterileceğini belirleyebilirsiniz. İçerik Hariç Tutma seçeneğinde reklamlarınızın gösterimini engellemek istediğiniz web sitelerini ya da sayfaları seçmeniz mümkündür. Sıklık Sınırı seçeneğinde ise belirli sürelerde kaç reklam gösterebileceğinizi tercih edebilirsiniz.
Hedefleme seçeneklerinden herhangi biri ile hedef kitlenizi belirlemeniz mümkündür. Google Görüntülü Reklam Ağı Hedefleme Seçenekleri başlığında belirttiğimiz seçeneklerde size uygun olanı tercih edebilirsiniz.
Son olarak reklamınızın görselini ya da videosunu eklemeniz gerekiyor. ‘‘Görüntülü Reklam Yükle’’ seçeneğinden reklamınızı yükleyerek işlemi tamamlamış oluyorsunuz.
.TR öncelikli kayıtlar için son gün, 7 Ağustos 2024 olarak güncellenmiştir. Bunun akabinde süreçle ilgili…
WooCommerce, WordPress üzerine kurulu güçlü ve açık kaynaklı bir e-ticaret platformudur. Doğru WooCommerce eklentileriyle çevrimiçi…
Yedekleme, WordPress web sitenizi siber saldırılardan ve kritik hatalardan korumanın önemli bir parçasıdır. Bu yüzden…
Her WordPress web sitesi aşağıdaki giriş URL'lerine sahiptir: websiteniz.com/wp-admin websiteniz.com/wp-login Giriş yolları tüm web siteleri…
İnternette gezinirken büyük çoğunuz, "this site can’t provide a secure connection (bu site güvenli bağlantı…
ChatGPT'nin Kasım 2022'de piyasaya sürülmesinden bu yana teknoloji gündeminde en çok konuşulan şey yapay zeka…