Plesk panel, web tabanlı bir arayüz üzerinden web hosting hesabınızı kolayca yönetmenizi sağlayan cPanel gibi bir web hosting kontrol paneli yazılımıdır. Hosting hesabınızı yönetmeyi sağlayan bir arayüz de diyebiliriz. Plesk, bir web sitesinin ihtiyacı olabilecek tüm servisleri otomatik kurarak bunun yönetimini kolaylaştırır.
Plesk panel, aşağıdakiler gibi bir dizi önemli işlevi gerçekleştirmenize izin verir:
Plesk, web sitenizi veya web uygulamalarınızı oluşturmak, güvenliği sağlamak ve çalıştırmak için ihtiyaç duyacağınız kontrol panel yazılımlarının en popülerlerindendir. Plesk sürümlerindeki entegre WordPress araç seti, birden çok WordPress eklentisini ve temasını tek bir sunucuda güvenli hale getirmeye ve kolayca yönetmeye yardımcı olarak bir web profesyonelinin hayatını çok daha kolay hale getirir.
Peki Plesk panelin özellikleri nelerdir?
Kullanıcı dostu arayüzü ile Plesk eğitim maliyetlerinizi azaltabilir. Ayrıca yeni masaüstü özelliği daha fazla kullanılabilirlik ve esneklik sunar.
Plesk, hem web barındırma sağlayıcıları hem de web sitesi sahipleri için güvenilir bir araçtır.
Plesk, 14 Linux dağıtımını, 4 Windows sunucusunu ve çoklu programlama dillerini destekleyen tek platformdur.
Plesk, 140’tan fazla ülkede yerel destekle 32 dili desteklemektedir.
Yerleşik, kullanıcı tabanlı Rol Yönetimi, size satıcıların istediği ve ihtiyaç duyduğu güvenlik ve esnekliği sağlar.
İster WordPress ister farklı bir CMS kullanıyor olun, Plesk için yüzlerce uygulama mevcuttur. Plesk tüm taleplerinizi yerine getirebilir.
Plesk ile tüm web sitenizi güvende ve korumalı tutmak için otomatik olarak https yerleştirebilirsiniz.
Bu iki hosting kontrol paneli, türlerinin en popüler örnekleridir ve bu nedenle seçiminizi yapmadan önce aralarındaki farkları bilmeniz gerekir.
1996’da piyasaya sürülen cPanel, kısa süre sonra bir kontrol paneline ihtiyaç duyan tüm ticari sunucular için bir standart haline geldi.
Plesk, 2001’de cPanel’e rakip olarak ortaya çıktı ve Windows tabanlı sunucularda kullanılacak birincil kontrol paneli oldu (Linux için de sürümleri olmasına rağmen).
Şimdi biraz da detayları inceleyelim.
Web hosting kontrol panelleri hakkında fazla bilginiz yoksa, Plesk muhtemelen sizin için en doğru seçim olacaktır. CPanel’in kontrol paneli Plesk’inki kadar modern ve anlaşılır olsa da, Plesk yeni başlayanların beğeneceği daha modern bir arayüz sunar. Plesk benzer özellikleri bir arada gruplandırdığı ve size kendi özel gruplamalarınızı oluşturma seçeneği sunduğu için, belirli seçenekleri aramak için çok fazla zaman veya enerji harcamanıza gerek kalmaz.
Hem cPanel hem de Plesk, kullanıcılara DNS yapılandırması, e-posta, FTP, veritabanı yönetimi vb. aynı temel özellikleri ve araçları sağlar.
Hem cPanel hem de Plesk güvenliğe oldukça önem verir. cPanel, SSL sertifikası kurulumunu, şifre korumalı dizinleri vb. özellikler içerir. Plesk, SSL kurulumu, fail2ban izinsiz giriş önleme, e-posta spam filtreleri ve aktif dizin entegrasyonu sunar. Diğer Plesk güvenlik özellikleri şunları içerir: Özel güvenlik duvarı ve akıllı bir antivirüs ve izleme aracı olan ImunifyAV.
Plesk, sezgisel ve kullanıcı dostu bir grafik arayüze sahip dünyaca ünlü bir web yönetim çözümüdür. Web sitelerini, e-posta hesaplarını ayarlamak ve DNS kayıtlarını yönetmek için kullanılabilir. En son Plesk Obsidian, barındırılan web siteleri için yeni bir gelişmiş güvenlik düzeyi sunmanın yanı sıra WordPress gibi CMS uygulamalarıyla derinlemesine entegrasyon sağlar.
Peki Plesk kontrol paneli işletim sistemlerine göre nasıl kurulur?
**Kurulum otuz dakika ile bir saat (ortalama) arasında otomatik olarak devam edecektir.
# sh <(curl https://autoinstall.plesk.com/ one-click-installer || wget -O – https://autoinstall.plesk.com/one-click-installer)
**Kurulum otuz dakika ile bir saat (ortalama) arasında otomatik olarak devam edecektir.
Plesk kontrol paneli, web sunucularına sezgisel ve kullanıcı dostu bir şekilde erişmek isteyen herkes için iyi bir seçimdir.
Plesk kontrol paneli, web sitesinin erişebilirliğini daha fazla kontrol etmek isteyen işletmeler için akıllı bir seçimdir. Alan adları ve veritabanları gibi web sitesi varlıklarınızı düzenlemenin etkili bir yoludur.
Ayrıca BT yöneticileri için, kullanıcı hesapları oluşturmak ve yönetmek için faydalı özellikler sağlar. BT yöneticileri bu sayede belirli kullanıcı rolleri atayabilir, her birinin sahip olduğu erişim düzeyini kontrol edebilir ve her kullanıcının erişebileceği bant genişliği miktarını belirleyebilir.
Yukarıda sizinle Plesk panelin ne olduğunu, nasıl çalıştığını, kullanım alanlarını vb. Plesk panel ile ilgili merak edebileceğiniz birçok şeyi paylaştık. Plesk panel ile ilgili merak ettiğiniz farklı şeyler varsa, yorum bölümünde bize yazın. İçeriğimizi geliştirmek için deneyimlerinizi ve önerilerinizi paylaşmayı unutmayın.
.TR öncelikli kayıtlar için son gün, 7 Ağustos 2024 olarak güncellenmiştir. Bunun akabinde süreçle ilgili…
WooCommerce, WordPress üzerine kurulu güçlü ve açık kaynaklı bir e-ticaret platformudur. Doğru WooCommerce eklentileriyle çevrimiçi…
Yedekleme, WordPress web sitenizi siber saldırılardan ve kritik hatalardan korumanın önemli bir parçasıdır. Bu yüzden…
Her WordPress web sitesi aşağıdaki giriş URL'lerine sahiptir: websiteniz.com/wp-admin websiteniz.com/wp-login Giriş yolları tüm web siteleri…
İnternette gezinirken büyük çoğunuz, "this site can’t provide a secure connection (bu site güvenli bağlantı…
ChatGPT'nin Kasım 2022'de piyasaya sürülmesinden bu yana teknoloji gündeminde en çok konuşulan şey yapay zeka…