YÖNETİCİ KONTROL PANELİ
Sekmesinde Oluşturduğunuz Bayi ve Bayilerin özet bilgilerini görebilirsiniz.
Bayi Oluştur Sekmesi: Sunucunuza yeni bir bayi oluşturmak için gerekli işlemlerin gerçekleştiği sekmedir.Bayi için gerekli olan Bayi Kodu, Bayi adı, Hosting sayısı,Ftp şifresi, Disk alanı limiti, Trafik limiti vb. ayarların girildiği sekmedir.
Bayi Silme sekmesinde oluşturduğunuz bayileri silebilirsiniz. Dns ve mail kayıtlarının kalmasını istiyorsanız DNS ve Mail silimesin kutucuğuna işaretleyebilirsiniz.
Hosting listesi sekmesinde Hosting listenizi Excel formatında kaydedebilirsiniz. Export To Excel sekmesine tıkladıktan sonra istediğiniz yere kaydedebilirsiniz.
Yeni Kullanıcı sekmesi yeni kullanıcı oluşturmak ve silmek için kullanılır. Güvenlik seviyesi sekmesinde oluşturacağınız kullanıcının haklarının seviyesi belirlenir.
Arama sekmesi sunucunuzun üzerindeki bayi ve hostingleri aramak için kullanılır.
Kullanıcı İşlemleri
Şifre işlemleri sekmesinde kullanıcının şifresini değiştirebilirsiniz ve kilitlenmiş kullanıcıları aktif hale getirebiliriz.
Online Kullanıcılar sekmesinde sunucuda bulunan online kullanıcıları gösterir.
Kilitli Kullanıcılar sekmesinde kilitli kullanıcıları görebilirsiniz.
Bayiler sekmesinde Bayileriniz hakkında özet bilgiler vardır.
Hosting İşlemleri
Websites bayisi sistemin varsayılan olarak oluşturduğu bayidir. Oluşturduğunuz hostingleri Websites bayisiniz içine atar. Tekli Hostingler’e tıkladığınız zaman Websites içindeki hostingler karşımıza çıkar. Tüm Hostinglerim sekmesini tıkladığımız zaman Websites bayisinin içindeki hostingleri görebiliriz
Yeni Hosting sekmesinde yeni bir hosting oluşturulur. Hosting oluşturmak için istediğiniz bir hosting şablonunu seçebilirsiniz.
Sekmesinde oluşturacağımız müşteriyi seçiyoruz.
Şu anda belirtmeyeceğim sekmesini tıkladığımızda bize müşteri bilgileri istemeden kayıt işlemine devam eder.
Yeni müşteri sekmesinitıkladığımızda karşıma müşterinin adı ve soyadı girileceği alanlar çıkar. Bu bilgileri girerek kayıt işlemine devam edebiliriz.
Eski Müşteri sekmesini tıkladığını zaman sunucunuzda kayıtlı olan kullanıcılardan birini seçebilirsiniz.
Sekmesinde oluşturmak istediğimiz domain adını yazarak Hosting servisi için kontrolleri yap butonuna tıklıyoruz.
Hosting kontrolleri yapıldıktan sonra karşımıza sekmede FTP şifresini belirliyoruz. Belirledikten sonra Hosting servisini hazırla butonuna tıklayarak domaininizi başarılı bir şekilde oluşturabilirsiniz
Hosting Silme sekmesinde oluşturduğumuz hostinglerden istediğinizi işaretleyip silebilirsiniz.Hosting sil butonuna tıkladığınızda aşağıdaki ekran karşınıza çıkacaktır.
Silmek istediğinizden eminseniz …… hostingini silmek istiyorum butonuna basmanız yeterli olacaktır
Aktif/Pasif Domainler sekmesinde durdurmak istediğiniz veya aktif etmek istediğiniz hostingler ile ilgili ayarlamalar yapılabilir.
İlgili domaini yazarak Pasif yap butonuna tıkladıktan sonra domain pasif hale gelir.Aktif yap butonuna tıklayarak da aktif hale getirebiliriz
Şablon Oluşturma
Hosting Şablonu sekmesinde oluşturduğunuz şablonları görebilirsiniz.
Yeni Şablon butonuna tıkladığınız zaman yeni bir hosting oluşturmak için gereken tüm ayarların yapıldığı bir sayfa karşımıza gelir. Bu sayfada Şablon adını,Disk alanını, Trafik limitini, Maximun email sayısını, Maximun MySQL veritabanı sayısını, Maximun MSSQL veritabanı sayısını, Maximun Sub domain sayısını belirleyebiriz. Şablon Oluştur butonuna tıklayarak ayarlarını girdiğimiz şablonu oluşturmuş oluruz.
E-mail sablonu sekmesinde varolan e-mail şablonları görüntülenip degiştirilebilir. Yukarıdaki sekmede görüldügü üzere 2 tane default ayarda gelen “hosting aciliş” ve “bilgileri hatırlarma” email şablonları bulunmaktadır. Bu mail şablonlarını degiştirmek için detay sekmesinden işlem yapilabilir. Ornek resim aşagıdaki gibidir
Bu sekmede mail sablonunun istenilen yerini degiştirebilir herhangi bi hata olusması halinde ilk haline döndürebilirsiniz. Şablonda degiştirebiliceginiz yerler Degişkenler listesi’nde görüntülenir aşagıdaki gibidir.
Kullanıcı İşlemleri sekmesinde bayi altında bulunan hostinglerin kullanıcı adı ve şifre işlemleri ile kilitli kullanıcı acma işlemleri yapilmaktadır.
Sekmesinde ise şifrelerini 3 kere yanlıs girip kitlenilen kullanıcıların aktif hale getirilmesi saglanmaktadır.
E-mail bilgileri sekmesinde Name server ayarları, imza ayarlar, şirket logosu gibi ayarlar yapılmaktadır. Yukarıdaki sekmede name serverlar başka bi yere yönlendirlicekse name serveradresleri girilmelidir. Name serverların bos bırakılması halinde varsayılan ns değerleri kullanılacaktır.Şirket logosu sekmesinde şirketin logolarının dosyalarının yolu girilmelidir Örnek: http://www.domain.com/images/logo.gif bu logo, müşterilerinize gönderilecek bilgi e-mailinde kullanılacaktır.
Kobtrol Panel Bilgileri sekmesinde kontrol panel şifrenizi veya e-mailinizi değiştirebilirsiniz.
Müşterilerim sekmesinde sunucunuzdaki kayıtlı müşterileri görebilirsiniz.
Yeni müşteri butonuna basarak yeni bir müşteri ekleyebiliriz.
HOSTING DETAYLARI
Detay butonuna basarak hosting detaylarına ulaşabiliriz.
Yukarıdaki sekmede Hosting’in ayarlarını tekrar düzenleyebiliriz. Dns, Şifre, SubDomain, Statü Değişimi(Aktif/Pasif) ayarlarını yapabiliriz. Yaptığınız değişikleri Değiştir butonu ile sunucunuza uygulayabilirsiniz. Bilgileri Müşteriye Gönder’e tıklayarak tüm bilgileri (panel ve ftp şifreleri vb.) müşterinize gönderebilirsiniz.
Anasayfa
Anasayfa sekmesinde şifre işlemleri , dns işlemleri , subdomain işlemleri , e-mail yönetimi , dns işlemleri , şifreli klasör yönetimi , websitesi klasörü yedekleme , aktif pasif işlemleri , domain logları , yazma hakkı kontrolü , şifre gönderme , dosya yonetimi , hata sayfaları , klasör listeleme , http yönlendirme , sanal klasör işlemleri , sanal uygulama işlemleri , varsayilan doküman işlemleri , webconfig sıfırlama , ftp mesajları , uygulama havuzunu degiştirme , email disk kullanımı görüntüleme , webdisk kullanımı görüntüleme , band genişligi görüntüleme ve domain statusü görüntüleme işlemleri yapilir
Şifre işlemlerinlerinde ftp şifreleri , şifreli klasor kullanıcıları , mail admin , kontrol panel şifresi, kontrol panel email i gözlenir.
Ftp şifresi butonu tıklandıgında ftp şifre degiştirme ekranında kullanıcı adı secilip yeni şifreler girilerek şifre degişimi gercekleştirilir.
Şifreli klasör Kullanıcıları’nda, kullanıcı seçilip yeni şifreler girilerek şifreler değiştirilir.
Mail admin sekmesinde mail admin kullanıcı şifresi değiştirilir.
Kontrol Panel Email sekmesinde, kayıtlı e-mail adresi yerine başka adres yazılarak değişiklik yapılabilir
Dns işlemlerinde A kaydı , Mx kaydı , Cname kayıtları görüntülenip degiştirilebilir , Yanlişlik olması halinde kayitlar ilk hallerine döndürülebilir
A kaydı sekmesinde, kayitlar görülüp düzeltilebilir ve silinebilir.
Kayıt ekleme, sekmesinde zone adı ve ip numarası girilerek kayit eklenebilir
C name sekmesinde, Mevcut cname kayıtları izlenip, yeni kayıtlar eklenebilir.
Mx kayit sekmesinde, mx kayıtları izlenip, silinebilir veya zone adı ve öncelik kaydı girilerek yeni mx kaydı oluşturulabilir.
Dns işlemleri sekmesinde kayıtları ilk haline döndürmek için sağ taraftaki ilk haline döndürme linki tıklanır.
Subdomain işlemleri, Her hosting için 3 adet Subdomain adı oluşturma hakki vardır. Subdomain sekmesinde Subdomain adı yazılarak ftp oluşturmak isteniliyorsa kutucuğu işaretleyip istenilmiyorsa boş bırakılıp Subdomain oluşturulur.
Dsn ekleme ,sekmesi domain klasörünüz altındaki db klasörünün içine veritabanınızı kopyaladıktan sonra formu doldurarak DSN oluşturabilirsiniz.
Email yonetim sekmesinde, Domain altında bulunan mevcut mailleri izleyebilir yeni mail kullanıcıları ekleyip, güncelleyebilir ve silebilirsiniz.
Şifreli klasör sekmesinde, şifreli klasör yaratma işlemi yapılmaktadır. Her hosting için 3 adet şifreli klasör yaratma izni vardır
Site aktif pasif sekmesinde, Hosting deki sitenin aktif yada pasif olma durumu değiştirilebilir.
IIS Özellikleri
Sekmesi altında, hata sayfaları , dosya yöneticisi , sanal dizin , sanal uygulama, http yönlendirme , klasör listeleme , varsayılan doküman , ftp mesajları gibi bilgiler görüntülenip değiştirilebilir.
Hata sayfası sekmesinde yeni hata sayfası tanımlaması yapabilir, mevcut hata sayfalarını görüntüleyebilirsiniz, herhangi bir sorun karsısında hata sayfası kayıtlarını orijinal haline döndürebilirsiniz
Dosya yöneticisi sekmesinde dosya oluşturup, mevcut dosyaların isimlerini değiştirip, dosya upload etme işlemleri gerçekleştirilir
Sanal klasör sekmesinde klasör adı girilerek (klasöre göre klasörün yol bilgisi
Eğer www içindeki virtualfolder adlı klasör için bir uygulama eklemek istiyorsanız, girilecek bilgi “www\virtualfolder ” gibi) altta klasör adını da girerek sanal dizin oluşturulur
HTTP YÖNLENDİRME sekmesinde site başka bir domaine yönlendirilecekse o domain ismi yazılıp yönlendirme işlemi yapilir. Aynı zamanda yönlendirme kaldırılabilir.
KLASÖR LİSTELEME sekmesinde www klasörünün içindeki tüm dosyaları listeler.
Varsayılan doküman sekmesinde; domain cagrılırken default ta gelicek sayfanın tanımlamaları yapilir. Yanlişlik yapilması halinde sayfanın altında bulunan linkten ayarlar ilk haline döndürülür. Tanımlama yapilan default document öncelik sırasına göre üste ve alta atanır.
Ftp mesajları sekmesinde Ftp bağlantısı yapıldığında karşılama, çıkış, başlık, max bağlantı mesajları tanımlanır, değiştirilir.
Sanal uygulama sekmesinde; klasör adı girilerek (www içindeki applicationfolder adlı klasör için bir application eklemek istiyorsanız, girilecek bilgi “www\applicationfolder” gibi olmalıdır.) altta uygulama adıda girilerek sanal uygulama oluşturulur.
Domain logları sekmesinde; Sitenin log analizini görüntülenir örnek resim yukarideki gibidir
Web sitesi klasörünü yedekleme sekmesinde; Web sitesinin yedeği alınır.
Yazma hakki kontrolu sekmesinde; Daha önce yaşadığınız bir web alanı kota aşımı sebebiyle, web siteniz “yazma” hakkınız alındı ise bu hakkı bu sekmede tekrar geri alabilir, e-mail alanı ve web alanı kota değerlerini tekrar değiştirebilirsiniz.
Şifre (FTP,vs.) bilgilerimi gönder sekmesinde; Hosting şifre bilgileri sistem tarafından resetlenip yeniden olusturulup kayitli e-mail adresinize gönderilir.
Web.config sekmesi sistemin oluşturmuş olduğu sitenin açılması için gereken ayarların bulunduğu web.config dosyasını sıfırlar.
Veri tabanı yönetimi sekmesinde yeni bir tane MYSQL ve MSSQL veri tabanı ekleyebilirsiniz.
ASP.NET 4.0 Ayarları sekmesinde asp.net modunu seçebilirsiniz. Varsayılan olarak v2.0 gelmektedir.
Session Ayarları sekmesinde kullanıcıların session ayarları yapılır.